Bromma Lås blir GREAT

Anrika låsföretaget Bromma Lås förvärvas av Great Security Sverige AB. Med förvärvet stärker Great Securitys sin position i Stockholm som komplett säkerhetsleverantör genom fler kompetenta medarbetare och en låsbutik.

Patrik Forsberg, VD på Great Security berättar: – Stockholm är en viktig tillväxtmarknad för oss och vi har under en längre tid tittat på intressanta förvärv. Med Bromma Lås har vi hittat ett bolag som vi vet kan bli GREAT. Med låsbutiken får vi även ett mer fullständigt erbjudande likt våra regioner i Skåne och på Västkusten.

Bromma lås med anor från 1947 har under 70 år försett Stockholmare med trygga säkerhetslösningar. Peter Fogelmark, som har drivit bolaget de senaste 30 åren, kommenterar försäljningen: -Nu lämnar jag vidare stafettpinnen till ett bolag som jag tror starkt på. Det är viktigt för mig att bolaget får utvecklas vidare i ett sammanhang som jag har förtroende för. Det är bra för både medarbetare och kunder.

Great Security har under tio år har vuxit till att bli ett av Sveriges största säkerhetsföretag med en organisk tillväxt på nästan tjugo procent per år. Stockholm är Great Securitys yngsta filial och ansvarig är Fredrik Persson, så här ser han på förvärvet: –  Det betyder oerhört mycket för oss att komplettera vårt erbjudande med ännu mer kompetens i form av duktiga medarbetare samt även en låsbutik där vi kan serva våra kunder med lås och nycklar.

Bromma lås har 12 anställda och omsätter ca 25 miljoner. Great Security omsätter tillsammans med Bromma Lås runt 300 miljoner med ca 150 medarbetare och levererar säkerhetssystem både nationellt och lokalt runt om i Sverige.

TILL PRESSMEDDELANDET

Vill ni veta mer om förvärvet? Kontakta oss!

Patrik Forsberg
VD
Telefon: +46 (0)10-333 32 21
Sven-Göran Svensson
Ansvarig inköp
Tel: + 46 (0)10-333 32 22
Fredric Öjebrandt
Marknadschef
Tel: +46 (0)10-333 32 01