Great Security 10år

Hurra! Grattis Great Security firar 10år som varumärke 🎉

I dag är det 10 år sedan Great Security registrerades som varumärke! En fantastisk resa som började 2007 med ambitionen att bli ett rikstäckande alternativ för kedjekunder inom handel. Idag är vi ett av Sveriges största säkerhetsföretag med över 140 medarbetare runt om i landet och med en betydligt bredare portfölj av erbjudanden!

Har du koll på Great Securitys historia?

2007

Great Security startas av Fredric Öjebrandt tillsammans med 3 delägare (Lås & Larmteknik, Detecta och Jonik) med ambitionen att bli ett rikstäckande alternativ för kedjekunder inom handel. Segmentet ”Retail” startas och redan 5 år senare omsätter man 30 miljoner och har 10 anställda som hanterar 1500 butiker rikstäckande.

2012 – januari

Jonik Säkerhetsteknik som varit en av delägarna i Great Security köps ut av de övriga delägarna.

2012 – juni

Nya Great Security Sverige AB bildas. Ägarna till bolagen Great Security, Detecta och Lås & larmteknik bestämmer sig för att skapa en ny gemensam koncern. Det innebär att Great Security blir samlingsnamn för bolagen och därmed ett av Sveriges största privatägda säkerhetsföretag.

Det nya Great Security blir en rikstäckande aktör med en stor bredd i sitt erbjudande. Med sin spetskompetens inom kameralösningar, integrerade säkerhetssystem, brandlarm och mekanik blir man en unik leverantör. Det nya bolaget omsätter ca 170 miljoner och har över 100 anställda.

2013

Great Security lanserar ”Solutions” ett affärsområde som fokuserar på större projekt med avancerade tekniklösningar för rikstäckande kunder.

2015

Great Security lanserar ”Vision” ett affärsområde inom Great Security där vi fokuserar på kamerateknik och kameraövervakning med avancerade lösningar för våra kunder som både är nytänkande och ger ansvarsfull säkerhet.

2017

Great Security förvärvar låsföretaget Bromma Lås i Stockholm.