Great Security har en ny regionansvarig i Stockholm

Kenneth Holmberg är varken nykomling i säkerhetsbranschen eller i Great Security, men han är helt färsk på posten som regionchef för Nord. Det händer mycket inom Great Security i Stockholm just nu och Kenneth är rätt person att berätta om det.

– Vi har flyttat personal från Årsta till nya lokaler i Kista, så att elektronikinstallationer, service och projektledning utgår från samma kontor. Vi har flyttat in, vi är välmående och vi tycker att vi har väl fungerande lokaler. Man kan säga att vi har boat in oss, säger Kenneth.

Idag utgår nästan 40 personer från kontoret i Kista och Kenneth förklarar att hopslagningen har sammanfört två olika kulturer, där man på ena sidan jobbat mest med ramavtalskunder och andra sidan jobbat mest med entreprenader. Kundernas material har legat i olika system och det har varit en smärre utmaning för ledningen att skicka ut tekniker med rätt information.

– Jag tycker att vi har löst det mesta nu. Vid förvärven har man valt bolag med stor omsorg; vi har varit ganska lika varandra i produktval redan innan vi gick in i Great Security. Inom lås jobbade i stort sett alla med samma system och det är inte jättestora skillnader på elektroniksidan heller, förklarar Kenneth.

Idag arbetar nästan 200 personer på Great Security i Stockholm. För två år sedan var det bara en handfull medarbetare, så det har skett en enorm expansion i huvudstaden. Det Kenneth återkommer till är däremot inte förvärv, anställningar och antal medarbetare, utan personalens höga kompetens- och servicenivå.

– Jag har drivit bolag sedan jag var sjutton år gammal, så det är inget nytt för mig att vara ledare. Utmaningen består snarare i att det är betydligt mer professionella människor jag jobbar med idag och att de arbetar i olika typer av verksamheter. Den mekaniska delen kan vara hur krånglig som helst, men även den elektroniska innehåller hyfsat komplexa anläggningar, och som chef blir jag så illa tvungen att lära mig lite om allt, skrattar Kenneth.

Inom den närmaste framtiden kommer Nord att fortsätta arbeta med att strukturera verksamheten och arbetssättet mot kund. Målet är att bli mer proaktiva mot befintliga kunder och möta behov med färdiga lösningar när de uppstår, istället för att bara svara på kundernas reaktioner i efterhand.

Great Security tecknade nyligen ett ramavtal med Skanska, till ett totalt ordervärde av 50 miljoner. Man har dessutom precis i dagarna riggat ett testrum och siktar mot en framtida butiksetablering.