Great Security startar ny gymnasieutbildning

Great Security startar tillsammans med Lärande i Sverige via Realgymnasiet en ny gymnasieutbildning med start hösten 2020 i Linköping. Utbildningen ger 6 månader arbetsgaranti hos Great Security för de elever som fullföljer utbildningen.

Great Security Säkerhetstekniker är en lärlingsutbildning. Eleverna går El- och energiprogrammet där de under första året läser ett skolförlagt basår. I årkurs 2 och 3 fortsätter eleverna som lärlingar hos Great Security för att bli Säkerhetstekniker.

Det är en bred utbildning där eleverna läser fyra specialinriktade kurser; brandlarm, inbrottslarm, inpasseringssystem och kamerasystem för att kunna bli säkerhetstekniker.

– Vi fortsätter vår strategi att tillsammans utveckla och genomföra utbildningar som möter uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. Det känns väldigt bra att starta en utbildning i samarbete med Great Security. Gemensamt har vi bästa tänkbara förutsättningar att ge våra elever exakt den kompetens som efterfrågas, säger Agneta Janfalk, VD för Lärande i Sverige.

– Säkerhetsbranschen växer och det är viktigt för oss att se att det finns en relevant utbildning som kan leda till fler passionerade medarbetare hos oss på Great Security. Därför är vi stolta över att vi på Great Security tillsammans med Realgymnasiet startar en utbildning för att utbilda ungdomar i den senaste teknologin inom säkerhet, säger Fredric Öjebrandt, grundare, Great Security.

Efter examen kan eleverna bland annat jobba med planering, installation och service av olika typer av säkerhetssystem.

– Vår bedömning är att det finns ett stort intresse för yrket Säkerhetstekniker. Samtidigt finns det ett stort behov av kompetens i branschen. Det ger väldigt goda förutsättningar när vi nu lanserar vår nya lärlingsutbildning inom El- och energiprogrammet, Great Security Säkerhetstekniker, avslutar Agneta Janfalk, VD för Lärande i Sverige.