Historia – från då till nu

smart cam great security

1992

I början av 1992 startas Detecta Larm i Varberg av Sven-Göran Svensson och Jörgen Carlsson.

1994

Lås & larmteknik startas i Eslöv av Henrik Palmquist och Kaj och Lena Åkesson. 18 år senare har ägandet övergått till Lås & Larmteknik Europe med Håkan Eksandh och Rikard Svensson i spetsen.

2007

Great Security startas av Fredric Öjebrandt tillsammans med 3 delägare (Lås & Larmteknik, Detecta och Jonik) med ambitionen att bli ett rikstäckande alternativ för kedjekunder inom handel. Segmentet ”Retail” startas och snart har man flera av Sveriges största kedjor inom handel som kunder.

2012 – juni

Nya Great Security Sverige AB bildas.
Ägarna till bolagen Great Security, Detecta och Lås & larmteknik bestämmer sig för att skapa en ny gemensam koncern. Jonik väljer en annan väg och lämnar samarbetet.

Det nya Great Security blir en rikstäckande aktör med en stor bredd i sitt erbjudande. Med sin spetskompetens inom kameralösningar, integrerade säkerhetssystem, brandlarm och mekanik blir man en unik leverantör. Det nya bolaget omsätter ca 170 miljoner och har över 100 anställda.

2013

Great Security lanserar ”Solutions” ett affärsområde som fokuserar på större projekt med avancerade tekniklösningar för rikstäckande kunder.

2015

Great Security lanserar ”Vision” ett affärsområde inom Great Security där vi fokuserar på kamerateknik och kameraövervakning med avancerade lösningar för våra kunder som både är nytänkande och ger ansvarsfull säkerhet.

2017

Great Security förvärvar låsföretaget Bromma Lås i Stockholm.