Nu skapas ett nytt spännande säkerhetsföretag

Pressmeddelande 20 november 2017


Storaffär i säkerhetsbranschen
Nu skapas ett nytt spännande säkerhetsföretag

Great Security och Pangolin har idag träffat en överenskommelse om ett samgående. Det nya bolaget blir det ledande privatägda säkerhetsföretaget i Sverige med en omsättning på knappt 500 mkr. Great Security omsätter ca 300 mkr och har verksamhet på 13 orter, med tyngdpunkt i västra och södra Sverige. Pangolin omsätter ca 170 mkr med verksamhet på 7 platser, främst i Stockholmsområdet.

Genom sammanslagningen blir det nya Great Security en säkerhetsaktör med ett brett erbjudande men samtidigt också spetskompetens inom brandlarm, kameralösningar, integrerade säkerhetssystem och lås. Tillsammans erbjuder nya Great Security sina kunder kompletta såväl som specialiserade lösningar med större geografisk närhet. Det nya bolaget är verksamt på 20 platser i Sverige, med 250 anställda och en omsättning på ca 470 mkr.

Det nya Great Security kommer fortsätta att leverera avancerade och smarta lösningar som möter kundernas allt mer komplexa behov och samtidigt vara en attraktiv arbetsgivare i branschen.

”Investeringsföretaget MVI har varit med om att bygga upp Pangolin-gruppen, som består av Säkerhetsresurs, Telelarm och Punctum. Vi är väldigt glada över att vara med om att skapa en ledande oberoende aktör på marknaden”, säger Daniel Nilsson, partner på MVI som blir huvudägare i det nya Great Security.

”Det är fantastiskt tillfredsställande att vi kommit i mål med detta samgående. Tillsammans bildar vi ett ledande säkerhetsbolag med en decentraliserad organisation och närhet till våra kunder”, säger Håkan Eksandh en av huvudägarna i Great Security, vars ägare fortsätter att vara delägare i det nya Great Security.

”Det känns otroligt inspirerande att gå samman med Great Security. De har ett erkänt högt tekniskt kunnande parat med en gedigen marknadsorientering. Tillsammans skapar vi något som inte finns på den svenska marknaden idag”, säger Christer Kinch, VD på Pangolin.

”Pangolin kompletterar Great Security med sin starka ställning i Stockholm. Tillsammans med MVI får också vi in ny kompetens och kapital för vår fortsatta tillväxt. ”, säger Patrik Forsberg VD för Great Security.

Patrik Forsberg har utsetts till VD för det nya Great Security. Christer Kinch kommer att verka som CFO.

Styrelsen kommer att bestå av Daniel Nilsson, MVI, Håkan Eksandh, Great Security, Peter Ragnarsson, LMK Industri AB, Christer Kinch och Håkan Winberg. Håkan Winberg, med ett förflutet i Securitas, blir ny styrelseordförande.

För ytterligare upplysningar kontakta:

Patrik Forsberg, VD Great Security 010-33 33 221

Christer Kinch, VD Pangolin 073-439 06 06