Träffa våra medarbetare – Katarina Sjöberg

Medarbetare-2

Hallå där! Katarina Sjöberg (Tina), ekonomichef på Great Security.

Katarina_sjoberg

Vem är du?
Jag kommer ursprungligen från Småland men bor nu i Malmö med min man och 3 barn som är mellan 13-18 år gamla.

På fritiden springer jag gärna en runda eller tar ett spinningpass på gymmet i närheten. Resor blir det också, ibland bara över bron till Köpenhamn men även den årliga skidresan till Österrike och Alperna är något som hela familjen ser fram emot.

Vad gör du på Great?
Jag är ekonomi- och administrativ chef. Förutom vårt ekonomiteam ansvarar jag även för Marita på telefonsupport och Jenny som ansvarar för bolagets avtal på kundsidan.

Dessutom sitter jag med i Greats ledningsgrupp där vi diskuterar allt från resultat, actionplaner till åtgärder som behövs för att driva företaget mot de övergripande mål som styrelsen beslutar om. Vi träffas en gång varje månad och har telefonmöten varje vecka så vi alltid har en bra inblick kring vad som händer i hela bolaget.

Hur länge har du varit på Great?
Jag har varit på Great Security i 2 år.

Efter examen blev jag kvar i Skåne och jobbade som revisor några år. Vidare hamnade jag i fastighetsbranschen som ekonom. Därefter jobbade jag en period på konsultbasis innan jag började på Great Security för 2 år sedan.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Jag skulle säga att ingen dag är den andra lik. Vilket kanske låter klyschigt, men eftersom min roll är delad mellan ekonomi och administration gör det att det inte finns några vanliga dagar!
Vår administration och ekonomiavdelning finns både i Lund och Varberg så det blir också en del resande till kollegorna på västkusten. Jag gillar mixen och variationen som gör arbetet extra kul.

Vad tycker du är Great med GREAT?
Det händer otroligt mycket inom bolaget vilket är lärorikt och väldigt utvecklande. Sen har hela organisationen en härlig anda med en massa trevliga kollegor!

Många av ledarna i Great har gått Great Academy. Vad är Great Academy?
Great Academy är en intern utbildning för ledare och chefer som bygger på olika delar. Hela utbildningen genomsyras av Greats värdeord vilket ger en unikitet till både varumärket och medarbetarna. I utbildningen går vi igenom allt från ekonomi, ledarskap, kommunikation till teambyggande övningar.

Hur tror du framtiden ser ut?
Bolaget växer otroligt snabbt så vi har precis anställt en ny medarbetare till ekonomiavdelningen. Frank kommer förutom att jobba med ekonomi även ansvara för vårt viktiga miljö- och kvalitetsarbete. Känns kul att vi växer och att vi får spetskompetens inom alla våra områden.

Tack för pratstunden Tina och ha en härlig sommar!